
to bezpieczna przyszłość
specjalne oferty dla beneficjentów programu Bezpieczna Ferma
tańsze ubezpieczenia i dopasowane usługi bankowe
branżowe konsultacje prawne (rozbudowa, odszkodowania)
pomoc w pozyskiwaniu funduszy i dotacji
dostęp do fachowej wiedzy, nowości i innowacji
pomoc w przygotowaniu fermy na wyzwania przyszłości
Pobierz:
Cennik Reklamy i Pakietów Partnerskich
Program Partnerski – szczegółowy opis oferty współpracy
Lokowanie reklam na portalu bezpiecznaferma.pl – szczegóły techniczne
Wypełnij Deklarację Przystąpienia Do Programu Bf on-line lub pobierz PDF, wypełnij i odeślij skan na adres: kontakt@bezpiecznaferma.pl
Wypełnij Ankietę Odpowiedzialnego Producenta Rolnego on line lub pobierz PDF, wypełnij i odeślij skan na adres: kontakt@bezpiecznaferma.pl
Alfabetyczna lista importerów zbóż z Ukrainy 28.11.2023
Raport z badań stężenia amoniaku w projekcie Bezpieczna Ferma 14.05.2022
Sprawozdanie z przebiegu realizacji projektu Bezpieczna Ferma 09.03.2022
Materiały konferencyjne – broszura Bezpieczna Ferma 05.03.2022
Prezentacja: Efekty zastosowania glinokrzemianów w projekcie Bezpieczna Ferma 28.02.2022
Posiedzenie Rady Konsorcjum Bezpieczna Ferma 25.02.2022
Wywiad z autorem projektu Bezpieczna Ferma Danielem Olszewski w czasopiśmie Wieś Kujawsko-Pomorska 12.09.2021
Wpływ uwodnionych glinokrzemianów dodawanych do ściółki i paszy na wzrost kurczaków, cechy mięśniowe i ekspresję genów w błonie śluzowej jelit (Wheat litter and feed with aluminosilicates for improved growth and meat quality in broiler chickens) – Mirosław Banaszak, Jakub Biesek, Marek Adamski 4.08.2021
Raport z badań pilotażowych Bezpieczna Ferma 28.07.2021
The Impact of Hydrated Aluminosilicates Supplemented in Litter and Feed on Chicken Growth, Muscle Traits and Gene Expression in the Intestinal Mucosa – Aleksandra Dunisławska, Mirosław Banaszak, Jakub Biesek, Maria Siwek, Marek Adamski 28.07.2021
Artykuł o projekcie Bezpieczna Ferma na portalu informacyjnym Politechniki Bydgoskiej – Jakub Biesek i Mirosław Banaszak 26.07.2021
Stowarzyszenie Poultry Science Association (PSA) to organizacja składająca się z około 1800 ludzi nauki, którzy są zaangażowani w rozwój przemysłu drobiarskiego.Od 1908 roku PSA utrzymuje poziom, który plasuje je wśród najlepszych organizacji zawodowych w tej dziedzinie. Od ponad wieku naukowcy z całego świata wnoszą swój wkład w rozwój przemysłu drobiarskiego oraz opracowują bezpieczniejsze i bardziej odżywcze produkty spożywcze dla konsumentów. Przez cały ten okres PSA jest źródłem informacji na temat badań drobiu na świecie. Zastosowanie wyników badań opublikowanych przez PSA wywiera ogromny wpływ na rozwój przemysłu drobiarskiego.
Autorami artykułu „Wpływ glinokrzemianów na produktywność, cechy tuszy, jakość mięsa i morfologię jelita czczego kurcząt brojlerów” (Impact of aluminosilicates on productivity, carcass traits, meat quality, and jejunum morphology of broiler chickens) są Mirosław Banaszak, Jakub Biesek, Joanna Bogucka, Agata Dankowiakowska, Daniel Olszewski, Bartosz Bigorowski, Małgorzata Grabowicz oraz Marek Adamski. 10.11.2020
Artykuł o projekcie Bezpieczna Ferma w czasopiśmie Format 2.0 Mirosław Banaszak, Jakub Biesek, 10.07.2020