Prestiżowe czasopismo Poultry Science publikuje artykuł o Bezpiecznej Fermie.
Stowarzyszenie Poultry Science Association (PSA) to organizacja składająca się z około 1800 ludzi nauki, którzy są zaangażowani w rozwój przemysłu drobiarskiego.
Od 1908 roku PSA utrzymuje poziom, który plasuje je wśród najlepszych organizacji zawodowych w tej dziedzinie. Od ponad wieku naukowcy z całego świata wnoszą swój wkład w rozwój przemysłu drobiarskiego oraz opracowują bezpieczniejsze i bardziej odżywcze produkty spożywcze dla konsumentów. Przez cały ten okres PSA jest źródłem informacji na temat badań drobiu na świecie. Zastosowanie wyników badań opublikowanych przez PSA wywiera ogromny wpływ na rozwój przemysłu drobiarskiego.
Autorami artykułu „Wpływ glinokrzemianów na produktywność, cechy tuszy, jakość mięsa i morfologię jelita czczego kurcząt brojlerów” są Mirosław Banaszak, Jakub Biesek, Joanna Bogucka, Agata Dankowiakowska, Daniel Olszewski, Bartosz Bigorowski, Małgorzata Grabowicz oraz Marek Adamski.