aktualnościhandelPLwyroby

Bitwa na drobiowe smaki

„Bitwa na drobiowe smaki”

Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj nieustannie dąży do podtrzymania i wzrostu konsumpcji drobiu w kraju. W ramach projektu „Zwalczanie mitów o drobiu wśród młodzieży” i dzięki wsparciu Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, zorganizowano ogólnopolski konkurs kulinarny „Bitwa na drobiowe smaki”, pod honorowym patronatem Ministerstwa Edukacji Narodowej oraz Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Pierwsza odsłona konkursu zgromadziła setki młodych kulinarnych talentów z całego kraju, którzy na konkursowych stołach prezentowali wyrafinowane dania z kurczaka. Uczestnicy rywalizowali w tworzeniu wyjątkowych potraw, godnych menu renomowanych restauracji, co podkreślali jurorzy. Po regionalnych eliminacjach w wielu polskich miastach, finał odbył się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, gdzie trenuje się Ogólnopolska Kadra Kucharzy.

Jury, w skład którego weszli wybitni kucharze, w tym Łukasz Konik, Robert Sowa i Marcin Sobola z Euro-Toques Polska, miało niełatwe zadanie wyłonienia zwycięzców spośród około 40 potraw. Tytuł Mistrzów Drobiowego Smaku zdobyli Marcel Suder i Szymon Burzyński z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie.

Finał konkursu „Bitwa na Drobiowe Smaki” był dokumentowany przez kamery, a relacja z wydarzenia znalazła się na antenie telewizji ogólnopolskiej oraz na YouTube.

Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj składa serdeczne podziękowania wszystkim uczestnikom „Bitwy na drobiowe smaki”, ich opiekunom oraz Dyrekcjom szkół, biorącym udział w konkursie i liczy na ponowne spotkanie w kolejnej edycji.

Pokaż więcej

Redakcja Portalu

Stanowimy zespół specjalistów z branży drobiarskiej. Dostarczamy rzetelne informacje i promujemy praktyki w chowie drobiu i produkcji jaj, które przygotują producentów na wyzwania „Fit For 55”. Zainteresowanych umieszczeniem reklamy na naszym portalu zapraszamy do kontaktu z redakcją. Prowadzimy też Program Partnerski, który oferuje wyłączność na publikację artykułów w poszczególnych branżach związanych z drobiarstwem.

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może to Cię zainteresuje?
Close
Przycisk powrotu do góry
Close

Też używamy AdBlocka.

Drogi Producencie, Przedsiębiorco, Czytelniku,Zauważyliśmy, że korzystasz z AdBlocka podczas odwiedzania naszej strony bezpiecznaferma.pl. Rozumiemy potrzebę komfortowego przeglądania internetu, ale chcielibyśmy Cię prosić o rozważenie wyłączenia blokady reklam na naszej stronie. Pozwól, że wyjaśnimy, dlaczego to dla nas ważne.Bezpieczna Ferma to nie tylko portal, ale i wspólnota, która zrzesza odpowiedzialnych producentów drobiu z całej Polski. Jako Krajowe Stowarzyszenie Odpowiedzialnych Producentów Rolnych, dajemy Ci dostęp do najnowszych informacji, badań i innowacji w branży drobiarskiej. Co ważne, nie pobieramy składek członkowskich. Dzięki temu, każdy producent, niezależnie od wielkości swojej fermy, może do nas dołączyć i korzystać z zasobów, które oferujemy.Nasze działania finansujemy głównie z reklam, które są starannie dobrane i dostosowane do branży rolniczej. Każda wyświetlona reklama to wsparcie dla naszego Stowarzyszenia i przyczynia się do rozwoju portalu bezpiecznaferma.pl. Dzięki temu możemy nadal dostarczać Ci wartościowe treści, organizować webinary, warsztaty i wspierać polską hodowlę drobiu.Wyłączenie AdBlocka na naszej stronie to prosty gest, który ma realny wpływ na jakość i zakres naszych działań. To także wyraz wsparcia dla społeczności, której jesteś ważną częścią. Razem możemy więcej!Dziękujemy za zrozumienie i wsparcie. Razem tworzymy Bezpieczną Fermę - miejsce, gdzie każdy producent drobiu znajdzie coś dla siebie.